Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wifi connectivity issue
04-11-2018, 08:24 PM
Post: #1
wifi connectivity issue
Every time I try to connect to my wifi, and enter my password, it won't connect. Anyone else having this issue, and if so, is there a way to resolve this??
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-11-2018, 11:50 PM
Post: #2
RE: wifi connectivity issue
Which OS? Which version?
Which Wifi chip?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-30-2019, 01:30 PM
Post: #3
RE: wifi connectivity issue
(04-11-2018 11:50 PM)leszek Wrote:  Which OS? Which version?
Which Wifi chip?
I have the same problem with Wi-Fi - system does not accept my password.
I already tried on Neptune 6(new) and (after it failed to connect) Neptune 5.5Huh
I have TP-LINK W821N and it work just perfect on the same computer but on Ubuntu 18.04 and SparkyLinux as well.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-01-2019, 04:33 PM
Post: #4
RE: wifi connectivity issue
Can you get the chipset information of this device by executing inxibinba terminal. It doesn't seem to be the atheros version of the TP-Link which should work out of the box. Maybe you need to get the driver from the manufacturer and install it manually
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-02-2019, 07:49 AM
Post: #5
RE: wifi connectivity issue
(05-01-2019 04:33 PM)leszek Wrote:  Can you get the chipset information of this device by executing inxibinba terminal. It doesn't seem to be the atheros version of the TP-Link which should work out of the box. Maybe you need to get the driver from the manufacturer and install it manually

I cann't do it with Neptune OS from live USB - already wiped it, but I think it's also be ok.

sergio@sergio-pc:~$ inxi -F
System:
Host: sergio-pc Kernel: 5.0.10-sparky-amd64 x86_64
bits: 64 Desktop: LXQt 0.14.1
Distro: SparkyLinux 5.7 (Nibiru)
Machine:
Type: Desktop System: Dell product: Dell XPS420 v: N/A
serial: <root required>
Mobo: Dell model: 0TP406 serial: <root required>
BIOS: Dell v: A07 date: 02/25/2009
CPU:
Topology: Quad Core model: Intel Core2 Quad Q6600
bits: 64 type: MCP L2 cache: 4096 KiB
Speed: 2226 MHz min/max: N/A Core speeds (MHz): 1: 2226
2: 2320 3: 2394 4: 2394
Graphics:
Device-1: NVIDIA GK208 [GeForce GT 730] driver: nouveau
v: kernel
Display: x11 server: X.Org 1.20.3 driver: modesetting
unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: NV106 v: 4.3 Mesa 18.3.4
Audio:
Device-1: Intel 82801I HD Audio driver: snd_hda_intel
Device-2: NVIDIA GK208 HDMI/DP Audio
driver: snd_hda_intel
Sound Server: ALSA v: k5.0.10-sparky-amd64
Network:
Device-1: Intel 82566DC-2 Gigabit Network
driver: e1000e
IF: eth0 state: down mac: 00:1d:09:11Big Grin3:0a
Device-2: Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter
type: USB driver: rtl8192cu
IF: wlan0 state: up mac: 10:fe:ed:16Big Grin0Big Grin9
Drives:
Local Storage: total: 465.66 GiB
used: 114.51 GiB (24.6%)
ID-1: /dev/sda vendor: Hitachi model: HDT725025VLA380
size: 232.83 GiB
ID-2: /dev/sdb vendor: Hitachi model: HDT725025VLA380
size: 232.83 GiB
RAID:
Hardware-1: Intel SATA Controller [RAID mode]
driver: ahci
Partition:
ID-1: / size: 81.39 GiB used: 10.68 GiB (13.1%)
fs: ext4 dev: /dev/sdb3
Sensors:
System Temperatures: cpu: 34.0 C mobo: N/A gpu: nouveau
temp: 32 C
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 165 Uptime: 15h 27m Memory: 7.73 GiB
used: 1.34 GiB (17.3%) Shell: bash inxi: 3.0.32
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-03-2019, 03:15 AM
Post: #6
RE: wifi connectivity issue
So it is the
Quote:rtl8192cu
driver. That is not included in Debian apparently hence also not in Neptune.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)